Vedkorgar o hundvalpar igen då!

En statsvetare tror som jag; C har slarvat bort sina kärnväljare på landsbygden, tappat sina möjligheter att profilera sig som ett parti som värnar om miljön och inte lyckats attrahera nya väljargrupper. Man har bildlikt uttryckt  försökt sälja vedkorgar och hundvalpar samtidigt och lyckas inte med någondera särskilt väl. Ett alltför brett fokus blir inte trovärdigt, frågorna hänger inte ihop i ett ídeologiskt mönster så som den gamla partiprofilen gjorde. Och som jag tror att en partiprofil måste göra för att gå hem.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/statsvetare-darfor-tappar-c-valjare_7923646.svd
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/nu-blir-riktningen-for-c-mindre-tydlig_7924140.svd
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/darskap-eller-genialitet
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/ett-hogt-pris-for-det-mest-oppna-partiet_7925976.svd
 
Enda chansen för partiet är att ta tillbaka sin landsbygdsprofil och sätta in Eskil Erlandsson som partiledare. Han har stort förtroende ute i landet bland C-kommunpolitiker och de traditionella väljarna. Om man till sin gamla lantbruks- och skogsbruksprofil, lägger bra mat (rätt märkt!),  rent vatten och fungerande kollektivtrafik,  så har man säkert 10 % av väljarna. Det finns rätt många borgerliga väljare som skulle vilja ha ett verklighetsförankrat borgligt miljöparti, ett parti som inte hela tiden ropar på gamla kommunistiska lösningar  av miljöproblemen.

Kommentarer
Postat av: Veiken

C Har mycket att jobba med. Den pudel dom har gjort säger inte att man i grunden har ändrat inriktning, utan bidar sin tid. Hela styrelsen bör avgå och nya friska krafter, som inte är från Stureplan, utan från landsbygden, kan ta över.

Svar: Kan bara hålla med om C och vad man behöver göra, detta räcker inte
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback