Istravfest ...

... var det vi var på ikväll på hotellet i Årjäng, inbjudna som sponsorer av Silleruds travklubb. tack o tack för det! De första travtävlingarna var nog på sjöisarna här. Det fanns många hästar i de här trakterna eftersom en stor del av den manliga befolkningen  arbetade i skogen. Med hjälp av hästarna drogs timmer ut till vägarna  och vidare ut till flottningslederna. En närliggande hobby blev alltså att tävla. Först kanske det kappkördes  när man åkte hem från skogen efter en veckas arbete med övernattning i tillfälliga boenden uppe i skogsmarkerna. Sedan tävlades också under den lediga helgen när man plogade banor på sjöisarna. De första åren jag bodde här i Årjäng på 1970-talet så tävlades det fortfarande verkligen på isarna. Men numera körs vintertravtävlingar  i de olika travklubbarnas i Årjäng regi på travbanan i Årjäng, oftast i alla fall. Till för ett år sedan så ordnade varje travklubb en fest efter sitt eget travlopp men nu är det en gemensam fest efter säsongens slut. Här delas ut utmärkelser och det är en välbesökt tillställning.

Bra mat, god service och trevlig stämning var det. Travfolket kan verkligen ha kul ihop. Det var i stort sett fullsatt på hotellet, tror det var 230 sålda biljetter.

Och jag fick sitta bredvid en idol; Kerstin Wikeberg Skog, hon som gör så vackra textilbilder. Det var himla roligt att få prata med henne om hennes bilder och bildskapande. Jag ser fram emot att få se nya bilder på konstrundan i påsk. Hon har  valt att gå i pension tidigare och kan ägna mycket tid åt barnbarn och skapande. Min absoluta favvobild av Kerstin och den första jag riktigt lade märke till är de cyklande tjejen i en björkbacke med ett metspö över axeln. Jag tror att den ´köptes in av Årjängs kommun och hänger på Katarinas rum nu. Jag måste gå upp och kolla på den någon dag, har inte tänkt på det förut.

Här finns länkar på Kerstins bilder på min blogg:

http://inga.blogg.se/2006/april/kerstin-wikeberg-textilbild.html
http://inga.blogg.se/2010/december/hyllade-pa-kommunfullmaktige.html
http://inga.blogg.se/2006/july/full-fart-bilden-far-jag-hamta-idag.html
http://inga.blogg.se/category/bilder-och-figurer-1.html
http://inga.blogg.se/2006/april/kerstin-wikeberg-textilbild.html#comment
http://inga.blogg.se/2009/november/dukningen-i-lordags.html


Vimmelbilder på den halvan av restaurangen där vi satt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback