Mer om släkthistoria...

Liten uppdatering...

av den gigantiska släkthistorien har jag gjort här. i inlägget nedanför. Roland har intervjuat farbror Nils. Jag fick en påringning från P-I som inte hittade uppdateringen. Men uppdateringarna är bara några namnuppgifter som jag lagt till i det gamla inlägget, det är alltså inget nytt inlägg. Jag kommer så småningom att göra en liten släkthistoria från Rolands farfar och bakåt, alltså från Gustavs föräldrars historia. Det börjar ju med Gustavs far, gubben på Döverud, Alfred som kom hit till Sillerud från Blomskog. Bakåt där har jag forskat lite för nu rätt många år sedan.

Jag har fått flera rapporter från bloggläsare att en äldre generation i Sillerud har uppskattat att läsa om släkthistoria. Och jag tar självklart gärna emot synpunkter, rättelser och uppdateringar.


Kommentarer
Postat av: Lena

Hej Inga

Roligt att ta del av er släkthistoria

jag har också forskat lite och har även haft en del släkt i signebyn. Tänkte även tipsa dig om 1890 års befolkningsregister för värmland. Det är gratis på
www.foark.umu.se

2009-03-28 @ 16:50:00
Postat av: LL

Jag beundrar dig för din energi och för att du lägger den på så förnuftiga saker, släktforskning t.ex. som glädjer så många, både yngre och äldre. När de muntliga källorna försvinner är det för sent, då finns bara kyrkböckerna kvar.

2009-03-28 @ 17:13:35
Postat av: Inga M

Lena: ok, jag ska kolla! Tack för tips!



LL; Exakt! Det är lätt att glömma bort all den information som finns att hämta hos äldre människor i bygden.

2009-03-29 @ 22:59:39
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback