Lidl har vit tysk sparris!!!

Vi har saknat den vita sparrisen. På något sätt brukar vi få tag på den via tyska vänner eller helt enkelt genom att besöka landet den här tiden på året. Fram i juni någon gång tror jag att försäljningen av färsk sparris förbjuds i Tyskland. Men i år lyckades vi inte haffa vit sparris.   Sen råkade jag få se att fb-vän Claesson skrev att den fanns att köpa på Lidl. Och det stämde!!! Lidl har den! Självklart förstås eftersom det är en stor tysk affärskedja.  Så nu har vi investerat i några paket. 
 
Först är det skalning förstås. Kanske finns ett enklare sätt men jag brukar göra så här, lägga på skärbräda, hålla fast och använda pot-skalaren från höger till vänster. Och så ta bort nedersta delen
 
Blir bra!
 
Det blir mycket över både skal och nederdelar. Jag brukar göra soppa på det men igår räckte inte orken till.
 
Sen blev det enkelt delvis efter Claesson-recept. Först kort kokning, sen stekning i smör med koll hela tiden så de blir lagom genomstekta.
 
Äting blev det med rökt kött, en ostbit, egen sallad och bea. Skulle ha varit hollandaise, men den var slut. Sparrisen räcker till en omgång till och den får bli lite mer genomarbetad. Det blev inte tid till det så här första gången för i år, vi var så sugna på att få sätta tänderna i anrättningen.
 
För övrigt så präglades gårdagen av hockeymatchen FBK - Luleå!

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Vit sparris är gott! Här i Tyskland finns det gott om det vita guldet :)

Svar: Exakt! Vi har god vän som bor i i sparrisodlingarna och brukar få av fiskegäster från Tyskland. Men bra att Lidl också har!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback