Idag blev potatisen satt!

Den är som vanligt  satt i det kollektiva potatislandet på Sand. Här syns hur krut-torrt det är i jorden, vi behöver regn, månader sedan sist!. Vi har sorterna King Edward och Gala tror jag, blir kanske inte så tidiga. Men några knölar är ju satta här hemma förut för att bli färdiga till midsommar. 
 
Bengt på Döverud hade gjort iordning landet fint  med Östens traktor och Bengt hann sätta en del först. Kanske kommer fler potatissättare, finns fåror kvar ;-)) Sen får vi se vem som får först, mest och bäst, lika spännande varje år.  Vi brukar få så mycket att det räcker till strax efter jul, fint att ha till hands,  bara hämta i jordkällaren.  (Längst bort på bilden kan man skymta Kjells hus på Perekuel med nya fina altanen!)
 
I kväll är det hockey, en av finalmatcherna Färjestad - Luleå i Karlstad. Försenad start pga flyget, började inte förrän kl 21.00. Karlstad vann till slut i förlängning med 3-2! Nu blir det fest i Värmland!!!
 
Imorgon blir det mer om vit sparris och kanske något om beslutet från riksdagsnivå om att sänka miniminivån för antalet vargar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback