Preppat!

Just nu skrivs det mycket om preppande. Det betyder att alla hushåll bör förbereda sig på kris, dvs ha ett litet förråd av nödvändiga livsmedel för en period framöver om det skulle behövas. Det kan vara konserver, mjöl, ris, vatten osv. Staten sålde ju ut de nationella kris-förråden på 1990-talet så numera hänger krisberedskapen mest på var och en. Förr var vårt land även självförsörjande på viktiga livsmedel men så är det inte längre. Internationellt sett har vi Sverige mycket höga krav på djurhållning och lantbruk. Och det är bra.  Men det är dyrt och staten kompenserar dåligt för den merkostnaden. Man öppnar istället upp för import av billigt producerad skräpmat. Många svenska  jordbrukare ger  upp. 
 
Nu bor jag o Roland mitt i naturen så vi har en hel  del för överlevnad redan inom räckhåll både i vanligt vardagsliv och i kärva tider, till exempel potatis, viltkött, fisk och vatten så vi kanske klarar oss i kris  utan att lägga upp stora förråd. I råden om preppande står att man ska spara på nödvändigheter men också något som kan göra en glad om det blir kris, så man håller humöret oppe. Så för säkerhets skull köpte jag tre paket mix för brylépudding! ;- )) Det gör åtminstone Roland glad.
 
Imorgon berättar jag om hur Roland hissade upp grillhuset idag! Det hade sjunkit 20 cm i ena änden, den änden som inte ligger på berg.

Kommentarer
Postat av: znogge

Kanske dags att hamstra lite choklad då...

Svar: Choklad är nog perfekt! ;- ))
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback