Nu måste thujan bort!


Det här går inte längre!! Jag har försökt klippa och tukta den i flera år, men uppenbarligen inte lyckats. Nu är thujan  på väg att skymma ett fönster helt och hållet. Vi måste ta bort den, tror att det är två buskar egentligen, men bägge måste nog bort. Det är inte heller bra att ha buskar nära husväggar, det får räcka med idegran längst ut mot hörnet.
 
Vi grep oss verket an idag i vackert väder!  Motorsåg förstås, fyrhjuling  och stor sax. 
 
När thujan väl var borta så återstod stubbarna! Inte så enkelt! Yxa och såg och spade!!  En motorsågs-slipning!
 
 
Bakom thujan hittade vi något som varit dolt länge, som vi glömt: Våra händer!! Vi byggde huset 1977, började i april när jag kom hem från bb med yngste, Mattias. Sockel putsades ett år senare av Evert Kylén,  Rolands farbror ,och vi passade på att trycka dit våra händer i putsen. Från vänster är det Rolands, Malins 4 år,  Markus 3 år, Mattias 1 år och min hand. 
 
Blåsipporna syns bättre nu. De är bakom galler som skydd för grävande hundar! ;- ))
 
Paus-fika blev det på solig veranda. 
 
Till slut blev det så här när thujan var helt borta!! Vi är nöjda, åtminstone ett tag! Nu kan våren komma. Om någon vill ha thuja-kvistar till kransar och dekorationer så finns det väldigt mycket här på Liane nu, bara att hämta. Tydligen bra att ha som fiske-vase i sjön också enligt Bengt K. som tittade förbi.
 
Mer senare om gårdagens äting hos goda vänner. Ny mat och nya smaker!

Kommentarer
Postat av: znogge

Klokt beslut att ta bort den. Så många växter in mot ett hus är inte bra hur fina de än är.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback