God mat fick vi hos goda vänner!

Varmrätten var burgare med mixad torsk och lax, samt mos med potatis och morot. Till det romsås och ärtor. Väldigt gott!

Förrätten var rårakor med rödlök och löjrom från Lillängshamnen.
Som snacks till entré-bubblet (ingen bild!) fick vi bl.a. torkat älgkött. Det gör man så här
1.5 - 2 kilo älgkött
2 tsk rosépeppar
Saltlagen: 1.5 liter vatten, 2 msk socker, 1.5 dl grovsalt, 0.5 dl salpeter.
Köttet ska ligga i lagen 2 dygn. Torka det torrt och gnid in i rosépepparn! Lägg i ugn på galler 100 grader, 6- 8 timmar. Köttet ska vara 87 grader när det är klart. Skär i tunna skivor och njut!
Så gott, det här måste jag göra på älgkött!
Kommentarer
Trackback