God mat fick vi hos goda vänner!
![](https://cdn2.cdnme.se/38735/9-3/ff_eirin_mat_klar_6235a19b2a6b22420ebaad75.jpg)
Varmrätten var burgare med mixad torsk och lax, samt mos med potatis och morot. Till det romsås och ärtor. Väldigt gott!
![](https://cdn1.cdnme.se/38735/9-3/ff_forratt_battre_klar_6235a19de087c33a762157e4.jpg)
Förrätten var rårakor med rödlök och löjrom från Lillängshamnen.
Som snacks till entré-bubblet (ingen bild!) fick vi bl.a. torkat älgkött. Det gör man så här
1.5 - 2 kilo älgkött
2 tsk rosépeppar
Saltlagen: 1.5 liter vatten, 2 msk socker, 1.5 dl grovsalt, 0.5 dl salpeter.
Köttet ska ligga i lagen 2 dygn. Torka det torrt och gnid in i rosépepparn! Lägg i ugn på galler 100 grader, 6- 8 timmar. Köttet ska vara 87 grader när det är klart. Skär i tunna skivor och njut!
Så gott, det här måste jag göra på älgkött!
Kommentarer
Trackback