Fjällröding är så läckert!

Vi köpte alltså ett gäng fjällrödingfiléer av Sigges fiskbil. Nu testar vi lite olika sätt att tillaga den. Häromdagen hade vi ett par goda vänner här på en matbit och då blev det så här:
 
Tinade över natten i kylskåp, delade upp i bitar, kryddade med salt och peppar, stekte 2 minuter på skinnsidan och 1 minut på andra sidan. 
 
Såsen var 1 dl creme fraiche, 1 dl gräddfil, 3 msk majonäs och en burk rom. Den var bra till när vi maten som förrätt. Finns säkert färdiga rom-såser också att köpa.
 
Annars när fisken är varmrätt är vitvinssåsen kanske allra godast till:
Hackad gul lök, 1 dl vitt vin, 2 dl vatten, 2 dl grädde, 1 fiskbuljongtärning, kokas i 15 minuter. 
 
Till fisken hade vi delikatesspotatis / färskpotatis kokt med dill, lättkokt grön sparris och grönsallad
 
Roligt att upptäcka en ny maträtt som verkar bli en favorit. 
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Fisk är alltid ett säkert kort tycker jag. När det gäller färdigköpt romsås så tycker jag inte att den är så god som den man gör själv. Den färdigköpta är oftast väldigt fet tycker jag.

Svar: Jag kommer nog att fortsätta göra egen sås, den var ju rätt lättvindig att få till och smakade bra.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback