Sparris-kväll igår!!!

Vi gillar vit sparris både jag och Roland, men den är svår att få tag på. Fast nu  fick vi  ett gäng från Tyskland. Tack för det!!
 
Jag skalade sparrisen, sorterade i tjockare och tunnare för att få rätt koktid. Kokade med salt, lite socker, citron och passade tiden noga. De tjockaste först i kokvattnet och de tunnare efter så där 5 minuter. Allt som allt så där drygt en kvart, vilket är rätt lång koktid. Men det blev lagom. Man får passa noga och testa under kokningen, det är lätt att sparris blir överkokt och sladdrig, det går så fort.
 
Till det serverade vi vanlig rökt skinka, lufttorkad Parma och rökt lax. Det blev rätt kombo. Och så hollandaise-sås förstås, kokt ägg,  grönsallad och rostat bröd med Gäseneost.  Valfritt vin / vatten / öl. Vi startade kvällen med en ny bubbel, Karl- Fredrik, den var god. Trevlig kväll med goda vänner (släktingar!) hade vi, många skratt och goda berättelser från förr och nu.  En höjdpunkt var förstås att vi fick se på Skype när barnbarn packade upp födelsedagspresent som vi skickat! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback