Blommar nu runt huset!

Rhododendron blommar bakom huset. När vi byggde hus så hette det att den här busken skulle planteras i skugga, så då fick den hamna i skuggan på norrsidan av vårt hus. Nu ser jag fantastiska såna här blommor i alla väderstreck och ångrar mig förstås. Den är fin i solsken också.
 
Dekorativ bladväxt som jag tror jag bytte till mig av Maj-Britt. Den är snygg!! Har förstås glömt bort vad den heter. Kanske Rodgersia?
 
Det här är en vilding som försöker sprida sig överallt. Tror den heter nåt på konvalj, men har glömt. Rensar bort många, men några får stanna kvar.
 
Kaprifolen blommar fortfarande och doftar gott! Trevlig klätterväxt!
 
Irisen är lysande blå och många har jag i rabatterna.  De matchar dagliljan här nere. Fina svenska färger. De ger en mångfald i blomprakt den här tiden på året. Det finns perioder tidigt på våren och sent på hösten när jag tänker att jag ska lägga ner alla perennarabatter, men sen kommer de här med lysande prakt som betalning för ändå minimalt arbete. Får nog stanna kvar.
 
 
 
Vita syrener fick vi från Sättere i Egenäs för länge sedan. De blommar nu och är alltså senare än de blå som redan har blommat över.
 
Idag kan det bli en del plikter, men kanske lunch på Golfrestaurangen! Vi får se hur det slumpar sig. Imorgon blir det goda vänner här på lite kvällsmat, ska bli roligt! Vi behöver bli sociala och umgås igen nu efter ett par års isolering i pandemin! Får träna på det! ;- ))

Kommentarer
Postat av: Elisabet

Den du tror heter något med konvalj kan vara getrams.

Svar: Visst är det! Tack!
Inga Magnusson

2022-06-12 @ 09:16:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback