Son Markus har gjort tv-serier tillsammans med Lars Lerin

Son Markus var redaktör för första serien "Vänligen Lars Lerin" där det blev djupdykningar med olika kändisar som Lars kände, sen fortsatte deras samarbete i andra serien med samma namn. Sen pratade Lars och Markus ihop sig för att göra "Lerins lärlingar"-serien och lyckades få med produktionsbolaget på noterna. Lärlingarna blev omtyckta, många tittare och ett par serier gjordes med utgångspunkt Karlstadgänget.  Bilden ovan är från när vi träffade Lars i samband med konstutställningen på Sandgrund med lärlingarnas verk. Roland är till vänster, son Markus i  mitten, sen Lars och så är min näsa längst  till höger. Jag minns inte vad för skröna Roland berättade! ;- )) Men säkert var det nåt värmländskt från bygden
Drottning Silvia var hedersgäst på utställningen. Hon pratade i lugn och ro med  utställarna om deras tavlor. Silvia är en charmerande och vänlig person med stor värme. 
 
Son Markus har också varit med och planerat serien som startat på tv nu, "Vägen ut" där missbrukare berättar om sin väg ut i livet igen. Serien skulle ha varit inspelad förra året på olika orter med slutstation Lofoten men den stoppades av pandemin och blev gjord i somras istället. Förra sommaren blev det istället "Lerins sommarö".  Första avsnittet av "Vägen ut" visades förra veckan, fick mycket beröm och hade 750.000 tittare, vilket är väldigt många för ett tv-program. Avsnitt två visas ikväll tisdag kl 20.00 på Svt 1  och nu tror jag att man kommit till Höga kusten på resan genom Sverige. 
 
Vi har i vår familj varit Lerin-beundrare länge. Det startade med ett besök på Heidruns café i norra Värmland för många år sedan. Ägaren hade ställt ut Lars för att hjälpa honom igång då han mådde dåligt och nyligen kommit hem igen från utlandsboende.  Då var Lerin okänd för oss för de flesta andra svenskar. Bilderna täckte i stort sett hela väggarna i cafét, ramade och oramade. Jag föll för tavlan direkt till vänster och kollade på den flera gånger, ville köpa men hade inte råd.  Vi hade tre barn i försörjning och nybyggt hus. Vet än hur tavlan såg ut!  Och visst hade det varit en god ekonomisk investering. ;- )  Sen kollade vi på Lars utställningar på Laxholmen Munkfors varje år och han blev känd i Värmland. Ungefär 2008 var vi på hans utställning Waldemars udde i Stockholm, en av de sista utställningsdagarna. Och blev förvånade, det var så mycket folk så vi fick stå i kö för att se bilder. Utställningen besöktes av över 100.000 gäster och efter det blev Lars Lerin känd i hela Sverige. Sen har det bara rullat på som prisbelönt tv-personlighet och uppskattad konstnär.  Sandgrund i Karlstad är nu Lars Lerins permanenta utställningslokal och vi besöker den ibland. "Vägen ut" ska vi se förstås i kväll. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback