I skogen finns många olika former!

 
 
 Chaga kallas också sprängticka och växer på björkar. Just den här ser ut som en gubbe som ropar.
 
 Skog är vacker, jag älskar skog. Och så här är den som bäst, mjuk grönskimrande mossa under och snygga träd av olika slag. Just på det här stället har vi ett minne. En vinter kom vi gående på vägen bredvid och såg stora fotspår av lodjur som bromsat sin fart. Och här nere låg ett slaget rådjur, ännu varmt.  Rådjuret var dött men hade inte  varit det länge. Lodjuret hade förföljt det över vägen och fått tag på det här. Det var en säsong när vi hade mycket lodjur runt oss, så är det inte nu. Finns fortfarande men inte så många.
 
 Dom här små pärlorna trodde jag var harspillning, skickade en bild till Roland. Men det var det inte alls. Harspillning är samma storlek men precis runda, ingen spets på och den är brun, består av enbart fiber, har ju varit i matsmältningen två gånger. Det här var rådjur, litet rådjur. Vi har inte så mycket hare runt oss, såg inget spår av hare när jag gick den här sträckan
 
 Här ser mer tydligt ut som rådjur, lite avlånga.
 
 Älgspillning! Roligt att se men inte så ofta numera. Vi har inte så mycket älg längre
 
Och det här var spår av vildsvin enligt experterna. Jag tränar på att skilja det från rådjur. Båda är ju klövdjur, kan se lika ut.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback