Helt magiskt sol-ljus genom tät dimma idag!

Seffrin och jag gick en långpromenad ner till Signebyn vid sjön Östra Silen, badplatsen, gamla kyrkogården. De gamla träden och gravarna  bildar mäktiga siluetter mot himlen.
 
Det finns en klockstapel.
 
Här tittar vi ner på udden nedanför kyrkplatsen. Där nere ligger Bronsåldersgravar och brandgravar från Järnåldern. Det är märkligt att tänka sig att på den här platsen  han man dyrkat  gudar i tusentals år. Marken där längst bort hör till Liane.  
 
Runt hela kyrkplatsen finns den finaste ram man kan tänka sig, en stenmur med mossa som lyste grön idag.
 
Ingången är numera fint iordning med den gamla grinden. Träkyrkan är borta förstås sedan slutet av 1800-talet, men ibland hålls gudstjänster ute här. Altaret och stolar finns på plats
Det sägs att det  finns tecken på att den här platsen är magisk. Jag vet inte hur, men att slagrutan uppför sig konstigt här uppe och när jag går runt. 
 
Seffrin och jag gick förstås hit och hem på Sönnare  Brojâle. Det är tjäle och lite snö, minusgrader idag
 
Glad hund när Roland hämtade upp oss!  Han hade varit uppe i Egenäs och kollat på några träd som fallit i stormen. Inga stora skador tack o lov.
 
En fin dag blev det med märkliga synintryck när solen lyste med ett skimmer genom dimman. Kände att bortgångne äldsta barnbarnet Moses var med mig på något sätt. Han tyckte om att fånga speciella bilder och såna här dagar blir då hans. 
 
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Så vackra bilder från er promenad!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback