Gick gamla kyrkvägen från Bryngelsbyn ( Brônnsbôn) till Signebyn!

Gick utan hund idag, bra att göra det ibland för att träna ryggen. Tänkte gå runt Liane men ändrade mig när jag kom  mellan Guttarbol och  Elgtån ( Ärtå). Här vid Nobels björk lämnade jag vägen och gick den gamla vägen från Tollerserud / Bryngelsbyn mot skolan / gamla kyrkan. Gunnar Wingskog gick den här vägen till skolan när han var barn har han berättat för Roland. Nobels björk hette så för att för länge sedan brukade Nobel, som bodde på ålderdomshemmet, sitta här. Hans stora björk är borta nu men det kommer en ny längst bort vid M-skylten. 
 
Så här ser det ut på lite håll. Ålderdomshemmet till höger och Warensjös till vänster.
 
 
Den här vägen gick jag alltså mot hägnet / Lianevägen
 
 
Jag kom till slut till Gropekuel, varggropen där man fångade varg för länge sedan, smart att ha varggropen nära vägen.
 
Till vänster är Bastehage (här fanns Prästgårdens bastu för länge sedan, men borta nu) . Gamla vägen gick på vägen en bit  och upp till höger  vid mötesplatsskylten, fortsatte  förbi Prästgården och Gunnars stall. Efter stallet fanns Mineträdgården i Daniels syrenberså, där var gamla församlingshemmet (borta nu) och fortsatt över stora vägen låg gamla kyrkan, den som är borta sedan länge. 
 
Nerom hägnet såg jag spår som jag gjorde bild på. Det är enligt samstämmiga experter spår av vildsvin. Jag tränar på att skilja dem från rådjursspår. Inte så lätt, båda är klövdjur. Men vildsvinsspår är lite mer rundade,  har lättklövar på avstånd och de är lite tvärs över gå-riktningen.
 
Sen blev det avslut på dagens harjakt och äting i grillhuset, mer om det imorgon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback