Döstädning klar i det här hörnet i alla fall!

Döstädning klar här i hörnet! Två träbänkar är borttagna, 11 pärmar utrensade och borta. Några högar med in-aktuella papper är slängda. Vacc-maskinen får stå själv utan papper ovanpå, liksom våffeljärnet och nu syns bilderna på väggen lite bättre. De två stora rakt fram är textil av Kerstin Wikeberg Skogh. Jag är väldigt förtjust i dem och glad att jag kunde köpa dem för ett antal år sedan. 
 
Bilderna på väggen  till höger på  är också speciella. Den vänstra  är  textil av Britta Lööf Åmål. Vet inte vem hon är men jag har en bild till som hon har gjort, nedanför här. Jag tycker mycket om båda bilderna. Det finns värme och glädje i dem. Skulle vilja veta mer om Britta Lööf, har letat på nätet men inte hittat nåt. Tror jag har köpt dem på en utställning hos Gerd Wahlström. Bilden till höger är målad,  en ungdomsbild av Rolands mamma Majs kusin Maria Ruth, född i Laxarby tror jag. Hon fortsatte som konstnär och bodde nog en del i USA och Mexico. Det finns en hel del om henne på nätet, med bilder och utställningar
 
Också Britta Lööf Åmål.  Den är så bra! Vore roligt att få veta mer om henne.
 
 
 
Konstnär Maria Ruth, hon dog ganska ung, mars 1977, bara 54 år gammal. Hon är alltså Rolands mamma Majs kusin.
 
En senare bild gjord av Maria Ruth.
 
Rolands mamma  Maj, hade förresten en annan kusin, Gunnel Eklund född Laxarby, borde vara 84 år i år, men vet inte om hon lever. Det var många släktingar, vi har inte koll på så många av dem. 
Gunnel sjöng opera, operett och visor på stora scener, var gift med Rolf Björling, son till Jussi Björling. Ungdomsbild nedan från hennes hemsida.
 
 
 Oj! Det här blev lite utsvävning om världsvana släktingar,  inte  planerad från början! ;- ))

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så skönt att få rensat ut så pass mycket. Kul att få veta lite mer om konsten dessutom. Tavlan med kvinnan som spelar dragspel tycker jag är väldigt fin!

Svar: Jag också. Hon som har gjort den heter Britta Lööf och är från Åmål men jag vet inget mer om henne. Letar!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback