Smarrig torskrygg i går kväll

Det är ett recept på torskrygg som vi fått av vännen Ronny som i sin tur fått det av Mannerström som han träffat i något jaktsammanhang tror jag. Jag vill ju att torskrygg ska bli så där god och bladig som den serveras på Riche i Stockholm på deras klassiska meny och med det här receptet så blir den bra. Jag hade turen att få tag på färsk torskrygg igår men det går förstås också att ta fryst.
 
Recept: Salta på fisken och låt den ligga 15 minuter och bara dra. Koka upp vatten med kryddpeppar, lagerblad och salt. Lägg i fisken och låt vattnet koka upp ordentligt, dra direkt ifrån plattan och låt fisken ligga i det varma vattnet 10 minuter. Nu är fisken klar, sila bort vattnet. Servera med pressad potatis, skirat smör (mycket går åt), sparris, ärtor, riven pepparrot, dill, hackat ägg och lite räkor. Petit Chablis är ett vitt vin som är gott till. Jag gör ju gärna en spritzer. 

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Låter väldigt gott!!

Postat av: Znogge

Torskrygg är alltid gott. Dock föredrar jag att laga den i ugn.

2022-02-12 @ 11:51:46
URL: http://znogge.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback