Roland gjorde skidspår igår!

Det blev ingen lång bana, vi har ju mest plöjer runt oss nu. Men på gamla fotbollsplanen och bort mot magasinet är det gräs. Där blev det en liten slinga.
 
Så här såg det ut med spårläggaren i snön.
 
Mina skidor köptes in till äldste sonen på 80-talet när han skulle vara med i någon skidtävling, så de är bra men lite antika. Pjäxorna har en hake framtill som jag kan sätta fast skidorna med. Det är helt ålderdomligt. Glömmer aldrig blicken när pjäxorna  började bli dåliga och jag tog med en till butiken för att visa att jag behövde en sån fast ny. Mannen som jobbade där såg lite pinad ut och förklarade att det var länge sedan man slutat med såna bindningar, men fanns kanske på loppis. Fast jag hittade en skomakare i Åmål som lagade pjäxorna så de fungerar utmärkt och bindningarna också.
 
Fast jag hade behövt någon sorts valla. Kramsnön klabbade fast på mitten. Det var runt nollan. Men jag ska leta opp någon valla tills imorgon, tacksam för tips om någon vet vad som skulle passa.

Kommentarer
Postat av: Lena

stearin kanske säger gubben

Svar: Va roligt att höra! Tack för tips! Jag tänkte också på stearin, vill minnas att vi använde det som barn. Det ska jag testa vid nästa kramsnö. Idag var det minusgrader och bra glid utan valla.
Inga Magnusson

2022-02-22 @ 09:57:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback