Ny favorit-maträtt!

Detta åt vi igår kväll; rökt vildsvinsskinka, potatisgratäng, riven morot,  grönsallad, nykokt lingonsylt och så ugns-stekta rotsaker som jag nu köpte färska färdigskurna i bitar. 
 
Rökt vildsvinslår är lite nytt, smakar bra, annars blir det ofta rådjurslår  rökt. Potatisgratäng har mild fin smak som matchar det rökta. Rotsaker i ugn gillar vi och har gjort ett tag, men igår var första gången vi testade de som man köper färska och färdigskurna i bitar. De smakar lika bra som de hela färska rotsakerna och väldigt lättvindigt att laga till. . Det är palsternacka, selleri, kålrot, morot. Lingonsylt på egna lingon kokade jag igår och använder för varje gång allt mindre socker. Nu är jag nere på hälften mot receptet, dvs 3 dl socker på ett kilo lingon. Roland äter lingonsylt varje morgon på filen tillsammans med krossat hårt sportbröd så det får gärna vara extra nyttigt.  Lyxigt att ha så mycket vilt att laga till. Ett gott rött vin blev det till förstås, ett som man inte får huvudvärk av.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback