Koll på post-läget?

Numera får vi post varannan dag istället för varje dag som förut. Det gäller att ha koll på läget. Jag lyckades göra bort mig första dagen, innan jag fattat förändringen. Jag tog vattenprover på vårt dricksvatten och de skulle skickas samma dag som proven var tagna. Fast proven kom inte iväg efter den nya ordningen,  de hängde kvar i lådan på eftermiddagen. Bara att tömma ut vattnet och ta nya prover nästa dag och lägga på lådan. Det funkade och jag har fått svar, vattnet är tjänligt med anmärkning. Vi dör i alla fall inte av det.
 
  Det känns som viktigt att posten ändå fungerar, det är duktiga och trevliga människor som kör ut vår post och som hjälper oss med postärenden.  Tänker lite på Nattväktarstaten som var befolkningarnas främsta önskemål när länderna  bildade stater. Tror det började i England om jag minns rätt. Man ville ha statlig  militär och polis som säkerhet och en fungerande postgång. Fast numera är det ju lite si och så med polisens beskydd (det skjuts rätt mycket och åldringar rånas)  och det militära är osäkert( kräver årslånga  miljöprövningar innan vi får försvara landet, i alla fall sommartid!) . Och framöver så blir postgången oregelbunden; tisdag - torsdag ena veckan och måndag - onsdag - fredag nästa vecka. Man får hålla koll på läget, hade kanske varit bra att få en lista från Post-Nord?  Funkar säkert bra normal veckor men det blir lite långt emellan när det råkar infalla helgdagar på vardagar. Kanske kan nattväktarstaten bli en valfråga?
 
 F.ö. så har vi fått en massa snö i natt, 25 cm! Återkommer senare idag med hur det blir, verkar fortsätta att snöa lite. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Sedan snart ett år tillbaka får vi också post varannan dag. Det fungerar men jag tycker det är svårt att skicka gratulationskort som kommer fram på rätt dag.

Svar: Ja, det funkar inte förstås.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback