Matlagningsdag idag!

Så här såg det ut i diskhon, köttet på upptining före tillagning. Det är mest älg men en del vildsvin också.
 
Först blev det långkok på älgben tillsammans med rotsaker och kryddor. Det blir buljong som jag använder till kokning av pepparrotskött på älg till höger och några liter som vi använder till soppor o grytor framöver. Pepparrotsköttet räcker till så där 6 portioner, jag fryser med buljong. De kokta älgbenen får hundarna sen som tuggben
 
Jag är ju petig och skär bort alla senor, hinnor och allt fett innan jag mal köttfärs. Uppe till vänster är hundmaten, till höger renskuret kött på älg och vildsvin, mest älg. Nere till vänster lite fett griskött som jag mal med för smakens skull. Och så lök förstås
 
Jag mal två gånger och det blev 6 kilo. Jag förpackar och fryser det i påsar lagom för en middag, så nu har vi kanske till jul. Eftersom det är fett i så ska det inte vara fryst mer än tre månader.  
 
Jag gillar egentligen såna här dagar, fast det är en hel del jobb. Idag tog det 8 timmar, men nu är det färdigt och jag ska gå en tur med Seffrin.  Bra att göra stormatlagning på  magerdag på 5:2, som idag. ;- )

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback