Goda vänner här på äting igår kväll!

 Vi har inte umgåtts inomhus egentligen på två år. Det har varit Corona-isolering. Men igår bjöd vi hem några goda vänner till lite äting.  Det blev städning innan. De här stolarna hade ett rejält dammlager, har ju inte varit använda på länge.   ;- ))  Det blev en förrätt med crepes, varmrätt med porterstek på älgkalv, och så en frusen Schwarzwaldtårta till dessert + kaffe.  Jag tror alla blev mätta. Tomaterna tog vi direkt från växthuset och gästerna kunde plocka till sig det dom ville ha.
 
 Roligt att duka med arv-servisen efter mina föräldrar. Mamma fick den av "Fru Wallentin" 1945 när hon gifte sig med min pappa.  På den tiden måste man bara ha en hel servis i sitt hushåll och fru Wallentin såg till att mamma fick den. Allt  har guldkanter så det går inte att diska i maskin med tablett  för då försvinner guldet . Men det funkar bra att diska det guldkantade utan diskmedel i maskinen! 
 
 Glasen är också speciella. Från vänster ett snapsglas från Boda som vi fick av en vän som åkte hit med sin motorcykel. Sen kommer det slipade  supertunna Kosta-glaset. Det var en omgång som mina föräldrar fick när vi besökte Kosta 1957 ungefär. Pappas kusin jobbade där och de här glasen var det lite fel på så vi fick dem av honom.  Men jag har inte lyckats hitta felen.  Muggen längst till höger är gåva från dotter. Hon köpte dem i klostret Taizé i Frankrike när hon var där på kurs för många år sedan
 
 Kosta-glaset igen. Det är verkligen flortunt och jag minns maskinen och mannen som slipade de här glasen.  Det var ett riktigt hantverk 
 
Funkar bra att lägga upp tomaterna från växthuset på ett fat och gästerna får plocka själva! Det smakar bra med nyskördade hemma-tomater. Förstår inte hur vi ska kunna äta köpetomater igen när säsongen är över. Vi har blivit bortskämda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback