Gästutställning Lars Lerins Sandgrund!

Gästutställningen på Sandgrund Karlstad nu är Lerins egna Inge Schiöler - bilder. Vernissagen är egentligen på lördag tror jag men det gick att se bilderna igår också, torsdag, så jag smet in och kollade när vi ändå var i Karlstad.
 
Det var fascinerande! Jag som gillar Lars Lerins dämpade färgskala och bilderna med mörkt ljus hade inga förväntningar alls på den här konstnären som hör till koloristerna och som alltså använder mycket färg. Men mina förutfattade meningar var helt fel. Jag älskar bilderna!! Märkligt att de kan ha mycket färg och ändå utstråla glädje och harmoni!! Förstår inte hur konstnären  bär sig åt!! Nästan alla bilder är dessutom naturbilder.
 
Lars har gett ett par rum till Inge S - bilder på Sandgrund och den här väggen var min favorit. Man ler när man ser den. ;- )) Det fanns några bilder från perioden före utbrottet av schizofreni, bilder som har en återsam färgskala men de är inte alls lika bra.
 
Lars L uppger i intervjun i tidningen NWT att han använder en del av inkomsterna från Sandgrund till att köpa in konst av konstnärer som betyder mycket för honom. Och nu var det hans egna Schiöler-bilder som ställdes ut. Lars har beundrat Schiöler länge.  I förra utställningen var det ju hans egna bilder av Lena Q.
 
 I kafeterian, över en morotskaka,  blev det en pratstund med Lerins man, Junior, som sköter om Sandgrund. Han var vänlig och hälsade till vår son M som han känner förstås efter alla tv-program som de har jobbat med tillsammans. Junior  o Lars o barnen åker till Brasilien en period nu. Hoppas det blir avkoppling och vila. De jobbar hårt i vardagen.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så roligt att bli positivt överraskad av något som förväntningarna inte var så stora på.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback