Matlagningsdag vildsvin!

Det är roligt att få till  dagar med mycket matlagning. Allt är liksom framme  samtidigt, det blir gott att använda buljong från kok till gryta, sås och annat.  Bra att laga till lite vildsvin nu innan det kommer älgkött.  Älgköttet blir ju inte så mycket men ändå. Vi är 16 stycken  som har tingat på att hämta vid köttdelning imorgon hos Frank kl 14.00. Några kilo blir det i alla fall den här omgången och sen kan det ju bli mer älgjakt framöver.
Här är vildsvinsgryta med buljong från köttkoket, svamp,  diverse rotfrukter och rotfruktsmos. 
 
Till vänster är renskurna grytbitar och till höger det som ska kokas för att skrapas rent och bli köttbitar till pytt i panna.
 
 
Här blir det långkok med rotsaker, kryddor och vildsvinskött  som ska bli till pytt.
Det här är kött som jag kokat  och efteråt rensat  upp till köttbitar som kan bli soppa eller pytt.
Här är kokat och rensat  kött till soppa eller pytt
 
Här är revbensspjäll av vildsvin och kotletter som jag förkokat i köttbuljongen. De fryser jag och kan sen snabbt grilla dem eller steka på hög värmen är det är dags att äta. Det blir mört och smakligt.
 
 
 
 
Porterstek på vildsvin är gott. Här kokar jag den i smakrikt spad med porter och vinbärssaft .  Går bra att frysa med spadet som blir god sås. 
 
Till slut blev det några liter soppa på buljongen som var kvar. Rotsaker i den förstås och tinad välbrynt älgfärs och så min nya uppfinning, lite av rotsaksmos.
 
Här gör jag rotsaksmos. Det är rotsaksbitar och kryddor som jag långkokat med vildsvinskött / ben för att få god buljong. Jag brukar slänga dem annars men tänkte att det kanske går bra att låta svalna av och mixa till ett mos som sen går att förstärka smaken i såser och grytor. Jag ska testa
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback