Tjädern tillagades av Robin och smakade gudomligt!

Låren fick bli förrätt enligt bild ovan och tillagades så här
Gno låren  i timjan, vitlök och rosmarin. Koka i ugnen på 85 grader (termometer!) i 5 timmar med cava och ankfett. Dra loss köttet, hacka det i små bitar, stek dem. Lägg det  på tunna brödskivor som är stekta och blanda med  smörstekta kantareller och friterad kapris.  Klicka på hemgjord majonäs med dijonsenap o lite vitlök. Lägg på picclade rödlökskivor och riv över parmesanost
 
Tjäder bröstbitar ytter: Gnugga med vitlök och salt och peppar. Bryn dem hela i stekpanna i ankfett och smör, sen i ugn 58 grader i 15 minuter, ös. Ta ut, låt gå färdigt i folie. Det är köttet längst bort i bild
Tjäder bröst innerbitar: Salta o peppra, stek snabbt 20 sekunder på var sida. Detär köttet närmast i bild, det ljusa.
 
Tyvärr syns inte såsen på bild, den var en höjdare. Häll rödvin i stekpannan efter att ha stekt tjäder samt lite gin, (eller enbär) smaka av med vinbärsgelé och viltfond, lite socker. Reducera länge, 20 minuter, smaka av med salt och peppar och frysta blåbär!  Vin som passar i maten och till maten är typ Pinot Noire. Vi åt tjädern med potatisgratäng, stekt lök, dijonmajonäs,  bönor och sallad. 
 
Jag får reservera mig för att jag missuppfattat något av matlagningen. Roland får gärna skjuta tjäder lite oftare! ;- ))
 
Idag är Roland på älgjakt ute på Egenäs, ska bli spännande att följa. Det blir traditionell kålsoppa senare idag. Liane-gästerna drar hemöver, en fin vecka har vi haft tillsammans

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilken delikat middag!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback