Prärievarg igår hos son- familjen i Seattle!

Bilden är tagen av sonhustru R. Sonfamiljen har sitt  hus vid en återvändsgata mot en stor stadspark i stadsdelen Bellevue. De får ibland se  vilda djur i sin trädgård. Igår var det en skabbig prärievarg där. Kan ibland också vara svartbjörn eller puma på terassen. Man kan inte skylla på årstiden att den här prärievargen har så skabbig päls, den borde vara på väg mot tät och fin nu när vintern nalkas. Vintern där är nästan som här.  Roland tycker att sonen ska skaffa ett bra vapen för att  försvara hus och hem mot såna här vilda djur, men det har inte blivit något resultat. Inget av våra barn blev jägare fast de var med på jakt sedan de var små. Fast man får inte ge upp hoppet.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Snyggt fångat i alla fall.
Själv skulle jag aldrig kunna skjuta ett djur om jag så fick en miljon kronor. Sedan vet jag att djur som skjuts vid jakt har haft ett mycket bättre liv än många andra men det finns ändå inte på kartan. Dubbelmoral så klart med tanke på att jag inte är vegetarian men avsluta ett liv skulle jag aldrig klara.

Svar: De vilda djuren i sonens trädgård, typ prärievarg, svartbjörn och puma, skjuts inte när de börjar hålla till bland bostäder. Staden Seattle har något slags myndighet som åker ut, söver dem med ampuller och kör iväg dem till vildare marker. Fast det beror kanske mest på att man är rädd att skada människor om man dödar djuren. Jag förstår att du inte kan tänka dig att skjuta ett djur, det är nog omöjligt för många människor. Det finns minst två aspekter på jakt, en är att vissa djurpopulationer måste regleras av oss människor för att inte bli för stora, exempelvis älg på 80-talet och vildsvin nu, en annan aspekt är det du skriver att ett vilt djur som dödas i jakt har haft ett fint liv och ett fint slut. Vi jagar gärna och äter i stort sett bara vilt, närproducerat och välsmakande kött.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback