Matlagningsdag igår!

Vi har ju  eget kött, vilt av olika slag, vildsvin, älg och rådjur. Då funkar det bäst att tina upp och laga till mycket på en gång.
 
Den här gången blandade jag älg och vildsvin till färsen, annars brukar det oftast bli bara älg. Lite fläskkött mal  jag med och lök. Jag skär rent köttet noga, inget fett och inga senor eller brosk med, mal två gånger. Det blev nästan tre kilo, packar i små platta paket, lagom för en måltid. Det får sen tinas upp och bli köttbullar, biffar, köttfärssås, soppa, väldigt användbart.
 
En stor vildsvinsgryta blev det med mycket svamp. Räknar med att det blev 12 portioner som jag frös ner i lagom måltidsförpackningar. 
 
Köttet som jag skar  bort från malkött och grytbitar kokade jag i älgbuljong. Innan kokade jag älgben ett par timmar med kryddor och rotsaker.  Buljongen kokade jag ihop sen och frös, det som inte gick åt till grytan.  Sen petade jag bort det fina köttet från det kokta, skar i småbitar och frös in som kött till  pytt i panna. Det blev till fyra måltider för oss.
 
Och här är hundmaten!
Skönt att det här är gjort. Det blev mycket av just malkött och grytbitar den här gången.  Rådjurskött är lämnat till rökning.
 
Idag blir det plantering av ett par vinterdekorationer, lite god äting och inslagning av julklappar som ska skickas. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback