Antiklimax Strömsund!

 
En dag på harjakten i Ålåsen måste Disco vila sin onda tass. Vi fick alltså en halv dag över och bestämde oss för att åka 4 mil  till Strömsund för ett besök och lunch. 
En märklig upplevelse på vägen dit var den långa raksträckan; alltså 8 kilometer utan en sväng på vägen!!
 
Nästa upplevelse var Ströms Vattudal, hemort för Jätten Jorm, Dunderklumpen, Filifjonkan och de andra av Beppe Wolgers figurer i ett populärt barnprogram på tv under 80-talet. 
 
Så kom vi då till infarten till Strömsund. Men där var det tvärstopp från västra infarten över bron där vi kom. Helt stängt helger och passage med lots vardagar. Vi frågade på macken hur långt det var att åka en annan väg och hon svarade att det var 4 mil extra. Då gav vi upp. Så harmligt, en gång i livet vill vi besöka Strömsund och då är det stängt!!
 
 
Men vi fick alltså chansen till vårt livs första besök på en Dollarstore-butik eftersom den ligger före bron. Och det var förfärligt! Plastigt, grällt och massor av engångs. Vi försökte gå runt och kolla men blev lätt illamående av det vi såg. Det var så motbjudande. Så vi åkte tillbaka till Ålåsen igen, lagade lunch själva och umgicks med våra hundar.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Men så otroligt snopet det där.

Postat av: andreas Böhnke

Min far visade mig många sådana långa "vägrakor" land och rike runt där han tjänstgorde på olika flottiljer.Oftast var dom sinnrikt byggda som start och landningsplatser i händelse av krig.Nästa gång titta lite extra på stickvägar utmed långrakan , så upptäcker man stora vändplan och mobförråd längre in i skogen :)

Svar: Säkert har du rätt. Det finns en raka nära Nöbbele i Småland också, med avställningsplatser för plan efter vägen!
Inga Magnusson

2021-11-01 @ 20:24:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback