Omöjligt att vara ute idag!

Ok, jag vet att det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! Har jobbat på ett antal skolor som haft den devisen uppsatt vid entrén. 
 
Men idag var det verkligen ogästvänligt i överkant: + 0,8 bara  imorse vid 5-tiden, sen strax över nollan från morgon till kväll,  rejält blåsväder, snöblandat regn HELA DAGEN, verkligen inte en enda paus. I och för sig bra med nederbörd, behövs nog för att naturen ska fatta att det är vår och få fart. Men idag var det för ogästvänligt för att göra något trevligt ute typ gå långpromenad med hundar, plantera om tomater, titta på blommorna. Inspirerad av vän Anna A så tänkte jag pyssla med städning, kanske döstädning. Det är en katarsisprocess som gör gott för kropp och själ.
 
Men innan jag hann börja med det  så råkade jag få se hur det såg ut nere i diskmaskinen. Det var illa! Bara att ta tag i rengöring med borstar och vatten. Sen körde jag faktiskt maskinen hett med tablett men utan disk. Gissar att det blev rent. 
 
Medan jag väntade på diskmaskinen så fick jag se undersidan på fläkten och det var inte heller uppmuntrande. Jag rev ner den och lade plastdelarna i disken. 
 
 Nästa upptäckt den här inne-dagen var utrymmet under diskbänken, där avfallshinkarna står. Och där var det riktigt bedrövligt. Ska inte lägga ut någon bild på det skämmiga tillståndet. Det är ju ett ställe som man normalt inte ser så där hinner mycket samlas och kleta fast. Det blev starkt vatten och skrubb-borste. 
 
Till slut så slängde jag lite avloppsrens i diskhoarna och hällde på hett vatten. Det har inte varit stopp men behövdes säkert ändå. 
 
Så det blev ingen döstädning, utan bara alldeles vanligt städning och nu har den här dagen snart gått. Återstår bara att skriva en meny för våra måltider några dagar framöver. Vi handlar ju bara en gång i i veckan och på tid med få kunder i butiken. Jag har upptäckt att det är lättare att få med allt om det finns en meny att shoppa utifrån. Så nu ska jag ta mig an den. Roland önskar stekt fläsk, ha ha... det önskar han varje vecka! Han jobbar f.ö. med väggarna till växthuset, ska spännande att se inom de närmsta dagarna. Just nu är det inget att se, de ligger ner.
 
Sen har jag fått tips på bra enkel frostvakt i miniväxthuset på pallkragen
 
Sen håller jag tummarna att det ändå ska bli en stunds uppehåll och ett avbrott i blåsten så vi kan gå ut en sväng med hundarna
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback