Mannerströms och Ronnys skrei!
Vi har en god vän, Ronny, som ibland jagar med Leif Mannerström. Inspirerad av honom lagar Ronny en suverän torsk. Han har bjudit oss. Vi gjorde den igår kväll på norsk skrei-rygg.
Så här gör man
Strö salt på fisken och låt den ligga 15 minuter.
Blanda vatten med kryddpeppar och lagerblad och salt.
Koka upp vattnet, lägg i fisken och låt det koka upp igen ordentligt så det bubblar, men dra sedan direkt av plattan och låt stå 10 minuter.
Fisken är då klar, den blir så där bladig och fin som man vill ha den.
Servera med hackat hårdkokt ägg, dill, räkor, kokt (ev pressad) potatis, skirat smör och riven pepparrot. Vi hade morötter till men det var fel, borde ha varit ärtor eller bönor.
.
Till det kan man dricka en spritzer på Kallfelz Rivaner och hemgjort bubbelvatten! Tja eller nåt annat smakligt! Jag visar nog en festlig variant lite senare. ;- ))
Och vi försökte se Eurovision, har vi inte gjort förut.. Fast helt ärligt så var vi nog mest på nätet, läste och skrev kommentarer under tiden. Tusse såg vi på och han gjorde i alla fall ett bra framträdande, skulle jag ha kunnat rösta på om jag fått. Vet ännu inte hur det gick med honom i finalen.
Kommentarer
Trackback