Rårake-premiär!
Den här maträtten har legat i pipeline ett tag, men nu blev den av. Vi har inte gjort rårakor så här förut. Den ser mörk ut på bilden men är lagom stek-brun egentligen Funkar inte riktigt som ensamrätt men väl som förrätt eller enkel lunch / kvällsmål. Gott blev det.
Så här gjorde vi
Vi rev potatisar så många som vi beräknade skulle gå åt till oss två, lagom med medelgrovlek på rivjärnet
Det rivna blandade vi med ett ägg och lite olja, samt lite finhackad rödlök (inte nödvändig), salt och vitpeppar.
Före stekningen så är det bra att ta fram tillbehören så det sedan stekta inte hinner kallna. Det är alltså finskuren rödlök, löjrom, creme fraiche och hackad gräslök (hämtas nu i pallkragen!)
Stekte gjorde vi precis före ätingen. Men rårakorna vill ändå hinna kallna. Gissar att nästa gång så värmer vi ett tjockt stekfat innan och lägger de nystekta på. Med kallt fat så stannar inte värmen kvar. Plättarna ska vara tunna, bra att steka dem långsamt, inte för hög värme
Kommentarer
Trackback