Vi började montera växthuset på pallkragen!

Jag har kollat runt på litet växthus som jag kan sätta på pallkragen på altanen, har ju bara ett plastlock att lägga på den jag har. Och jag fick tag på ett lite högre på Plantagen  i glas med aluminiumprofiler och luftningsluckor. Snälla vänner hjälpte oss att få hem det igår för det fanns inte på hemleverans som en del mindre växthus.
 
 Fast projektet föll på en gång när det kom hem. Jag har pallkrage som är tre sektioner hög för att få en bra arbetsställning och då blev det höga växthuset för högt. Jag skulle behöva en stege för att ta mig ner till jorden så det blev ju inte så bekvämt. Så då bestämde vi att det fick bli en pallkrage till speciellt för växthuset, bara två sektioner hög. Roland åkte genast imorse till XL och hämtade en sån samt jord och markduk. Snäll gubbe!
 
Idag  började vi alltså (ok Roland då!) att klura på hur det skulle monteras. Jag är ju glad att min man är snickare med bra verktyg och vana att läsa monteringsanvisningar.  Det här var ingen lek! ;- ))  Växthuset kom som typ ett Plocke-pin!
 
Så här skulle det bli i alla fall, det kunde vi se.
 
Innan dess måste Roland få ihop den nya pallkragen med lastpall under och hjul på. Hjulen blev i minsta laget men funkar i alla fall. Mer om den här dramatiska monteringen imorgon här på bloggen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback