Växthus på pallkragen klart!

Det här var ingen lek!  Växthuset kom som ett paket med Plocke-pin!!
 
Aluminiumprofilerna hade kanter skarpa som rakblad och man måste vara där med fingrarna för att hålla i den här rackliga konstruktionen innan alla skruvar var på plats. Ok, det stod att man skulle ha handskar, men svårt i de här trånga lägena.
 
 
Sen fanns inget som höll profilerna på plats innan skruvarna var där. Roland kom på att vi kunde sätta silvertejp i hörnen. Det funkade, fast det stod inget om det här i monteringsanvisningarna.
 
Sen ska man sätta i små skruvar som ska hänga där upp och ner utan mutter innan nästa moment. Vi tappade dem hela tiden tills jag kom på att häftmassa kan vi testa och kladda fast dem med. Och då gick det bra. Stod det heller inget om i monteringsanvisningarna. 
 
Väl komna så här långt så var det mesta ok. Fattades bara glas-tak-luckorna. De tog en stund att få ihop.  Då fick jag gå in och värma händerna, det var rätt kallt och små-regnigt
 
Till slut var takluckorna  också på plats!! De går att ställa upp på vädring och skjuta åt sidan.  Då hade vi (Roland mest) kämpat i fyra timmar. Men nu har jag ett litet växthus för sånt som behöver mer plats på höjden, typ tomater, persilja. Det är alltså köpt på Plantagen och tillverkat i Dortmund, Tyskland. Den gamla höga pallkragen som har tre sektioner har bara ett plastlock över och där kan jag ha låga växter som  sallad, gräslök och dill. Hjul är det under båda och krokar så man kan dra dem på plats med det blå repet. Så nu finns det två pallkragar på altanen, tur att vi gjorde den så stor.  Sen kanske det blir ett riktigt växthus av något slag, vi får se. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så bra det blev när det väl var klart. Monteringen verkade inte vara någon barnlek direkt och så jobbigt med så vassa kanter.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback