Pensionärsdagarnas hållpunkter

Bilden från dagens promenad med Seffrin.
 
Jag schemalägger väl inte dagarna direkt även om det vore typiskt en f.d. lärare! ;- )) Men det utkristalliserar sig ändå ett mönster av hållpunkter som återkommer, speciellt nu i Corona-tider när vi inte reser, shoppar eller umgås.  
 
Jag vaknar ofta tidigt på morgonen och då kan det bli tidningsläsning och blogg + facebook en stund. 
 
Mitt på dagen, så där mellan elva och ett så går jag en lång tur med Seffrin för att försöka fånga ljuset mitt på dagen.
 
Lunch blir det vid halv två - två. Numera försöker jag laga lunch, fast enkelt.  Efter lunchen fortsätter Roland ute med sitt och avslutar på eftermiddagen med en motionstur med hundarna, Disco springer och Seffrin får  gå med på sight-seeing.     
 
Dagens middag blir  klockan  6- 7 på kvällen. Den består gärna av vilt i någon form.  Och vi har inga problem med att äta framför teven, numera. Också pensionärers privilegium, gjorde vi aldrig när barnen bodde hemma. ;- )) Vi ser ibland vanligt tv, men ofta play eller Netflix. 
 
Vi kör ju 5:2 sedan 6 år tillbaka. Magerdagarna blir lite annorlunda: Kalorifattig soppa kl 12.00 och 16.00. Sedan en liten brödbit + hårdkokt ägg vid 19.30.  I gengäld äter vi gott de andra dagarna.
 
Så här ungefär faller dagar och stunder på plats, kanske ändrar sig när pandemin är över (om den går över!!) . Vi får se. Nu har jag i alla fall varit heltidspensionär precis ett år och börjat vänja mig, det har blivit en bra rytm i dagarna. Men vi saknar barn och barnbarn, det gör ont att vi inte träffat dem på ett år! Nu har vi gett upp att träffa dem under påsken men hoppas fortfarande  på sommaren
 
Mer bilder från dagens promenad i strålande sol med Seffrin. Det är kalla nätter så isen ligger kvar utom i årose, det isfiskas här och där. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback