Matlagning blev det idag torsdag!

Jag planerade den här dagen för matlagning eftersom vädret var ogästvänligt med snö och blåst. Det är trevligt att fylla en dag med matbestyr.  Ovan här blev det pepparrotskött på älg, mest kalv, lårbitar. Går bra att frysa i buljongen som sedan blir bas i  såsen. Buljongen brukar räcka till en omgång viltsoppa också. Såsen blir god smaksatt med pepparrot men det går att variera. Här har vi nog 4 - 5 middagar.
 
Porterstek på mest vildsvin och en älgbit. Det är en favoriträtt med kött som har mycket smak och  såsen blir väldigt god!. Fryser förstås lagom portioner  i spadet som är mest  öl, vinbärssaft och  soya samt en hel del kryddor.  Det räcker nog också till 4 - 5 middagar till oss. 
 
En tjälknöl blev det i natt, ugnen 75 grader 12 - 14 timmar! Den fick ligga i het saltlag på rödvin och kryddor idag på förmiddagen så där 5 timmar.  Fryser den också men inte med något spad. Vi äter sen  med bea eller kantarellstuvning.  Blir nog tre middagar för oss
 
Och så blev det en gryta på vildsvins-rygg med kantareller och lök. Den blir middag i kväll med  mer grädde och vitlök i. Väldigt smakrik!! Jag har nallat lite under dagen ;- ))
 
Jag hade tänkt skära och  mala älgfärs också idag men det får anstå tills imorgon. Hade inte hunnit ändå! Strömmen funkade i alla fall hela dagen, tack o lov. Hade inte varit lätt annars med avbrott mitt i matlagning. Var lite el-problem  i västra delarna av kommunen men annars ok. Guld värt med jordkablar som lades ner för några år sedan. Innan dess var det strömavbrott stup i ett!  
 
Så här ser det ut nu hos oss och det snöar fortfarande! 

Kommentarer
Postat av: Josephine

oj, vad mycket god mat! :-P


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback