Älgfärs blev det igår!

Jag skär alltid  bort fett, senor och hinnor från köttet. Det som ska malas ligger i kastrullen till höger och hundmaten i kastrullen till vänster. Närmast är lite fett griskött (karré) och lök som också ska malas med i färsen.
 
Kvarnen fungerar än !  ;- )) Den här maskinen,  en hushållsassistent Elektrolux,  fick jag av min mamma 1973 så den har har varit med ett tag. 
 
Jag väljer att mala färsen två gånger. 
 
Sen packar jag in färsen för frysning. Jag lägger färs i påsar i portioner lagom för en middag, plattar till ordentligt så det ska gå snabbt att tina upp. Och så in med färsplattorna i en större påse.  Det blev knappt fyra kilo den här gången, vilket räcker några veckor. Älgfärs går åt mycket. Den  använder vi till köttbullar, hamburgare, soppa, köttfärssås och varma smörgåsar. 
 
Det blev älgfärsbiffar till middag igår kväll. Det här är en rätt ny favvo-variant, biffar med riven ost i mitten. Steker först lite på botten sen på med osten och till sist ett lager färs ovanpå.
 
Kantarellsås passar till.  
 
Idag är det gemensam rävjakt i området, samling här på Liane nu på morgonen. Bra att hålla nere antalet rävar, det räddar livet på harar och rådjurskillingar.
 
 

Kommentarer
Postat av: Josephine

Min mamma har en likadan som har använts flitigt! Brödbak, färsmalning, äppelmos :-) Rejäla maskiner med kvalitet. <3


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback