Roland och dunker-stövar-valpen Musikk

 
Bilden tog vi dag på morgonen, onsdag. Musikk är nu 4 månader gammal och väger drygt 17 kilo. Han har fina rörelser och en kropp som ser lång och  snygg ut, långa öron, kraftiga tassar, fast det är svårt att få bra bilder på en valp, han rör sig hela tiden. Det är i alla fall den trevligaste valp vi har haft, rumsren från början, god aptit, leklysten och klok, trivs med de två hundkompisarna i här  huset. 
 
Jaktjournalens Per Jonsson ringde i morse och ville ha ett uttalande från Roland om dunkerrasen. Den är norsk från ursprung. Den liksom flera norska jakthundsraser är utrotningshotade enligt en norsk forskare. Dunker har haft en smal bas i aveln men tagit in nytt blod för att friska upp.  Den dunker vi hade förut, Hej, var en frisk hund med bra utseende (BIS), bra jaktligt och rådjursren. Så det är trevligt att ha ny dunkervalp förutom hamiltonstöveren Disco tax Seffrin.  Bilden ovan finns på tidningen Jaktjournalens websida.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så trevligt med artikeln och det är bra att vissa raser uppmärksammas. Numera verkar det vara cockerpoo och liknande som är inne men vi håller oss till en klassiskt terrier.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback