Igår kom resten av taket på plats!

Det blev  i stort sett  färdigt igår, vårt kombo växthus - förråd. Andra takhalvan är på. Så ska vi bara fundera över om knutbrädor ska vara vita eller röda, vi ska putsa fönster och inreda
 
 Det måste finnas ställning när man sysslar med tak
 
 Städat och klart invändigt!
 
Och så städade vi undan allt och ska köra till tippen idag. Jag var säker på att knutbrädorna skulle vara vita, men nu är jag tveksam. Kanske blir det snyggare att ha dem röda, huset är så litet, kan bli kladdigt med för mycket vitt.
 
Roligt att det är byggt mest med återanvända grejor och virke sågat av egna träd. Taket, målarfärgen och bottenplattorna är dock köpta. Vi har inte räknat ut slutlig kostnad än men den blir inte hög.
 
Vi kallar det för växthus men egentligen är det mer som ett uterum eftersom det har hel vägg åt norr.  Ska bli intressant att se hur effektivt det blir för odling. Undrar hur det funkar för exempelvis några jordgubbsplantor?  Vore fantastiskt att kunna äta egna jordgubbar på våren / tidig sommar! ;- ))
 
Till slut firade vi det färdiga växthuset - förrådet med lite bubbel, tjälknöl på älg och ugnsrostade grönsaker!  (Jag har tunn tand-emalj och försöker skydda den genom att använda sugrör till drycker med lågt PH, såsom vin och kolsyrat vatten. Det ser ju lite konstigt ut på bild men funkar bra) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback