Wiksfors bruk blev det idag tisdag!

Vi åkte med Liane-gästerna till Wiksfors bruk. För första gången satt vi på övervåningen i Magazinet när vi åt. Det är en pampig lokal, typ bröllopsfirande, jämn födelsedag, så vi fick gott om plats fast vi blev 11 stycken, ett vuxen-bord och ett barn-bord. 
Det blev alltså våfflor idag eftersom Wedugnspizzerian inte var öppen. Här är den goda räkvåfflan, min favorit. Som vanligt fick jag en doggy-bag att ta hem resterna i, det jag inte orkade äta upp. Orkar inte så mycket på en gång och vill inte slänga.
 
Någon åt kycklingvåffla
 
Efterrättsvåfflorna är så här smarriga
 
Mätta blev vi allihop. Sen blev det en tur på nedre våningen där man har en fin utställning av olika hantverk, trä, keramik osv. Övriga butiker var inte öppna idag, inte heller Balder som har möbler typ antik o design. 
 
Det blev en tur i omgivningarna. Härliga skulpturer är det. Lou hittade ett djur till sig; lodjur! Här fanns också räv och björn och ett nästan hemligt djur längst ner...
...stack det fram en bäver. 
 
Den trevliga utesittplatsen har fina soffor
 
Man kan också sitta på en grismamma som har flera ungar
 
Vi gick upp till forsen också. Till höger är dammen och till vänster forsen. Som avslut besökte vi Lottas fina stora pelar-skulpturer, hyllningen till drängen och pigan. Dem beskrev jag i ett blogginlägg för en tid sedan.   Därefter blev det Nysäters Hem o Antik men fyndet där kommer i nästa inlägg. 
 
Resten av dagen handlar mest om styckning av vildsvin! 
 
Trackback