Säffle är fint!

Vi var i Säffle häromdagen, det är en fin stad, präglas mycket av Byälven som rinner rakt igenom ut i Vänern.  För mig är det lite nostalgi också. Ungefär där den här bilden är tagen ifrån jobbade jag några år, hade kontor vid Kanaltorget fast jobbet var över tre kommuner, Säffle, Grums och Årjäng.
 
Glömmer aldrig den första gången jag helt oförberedd såg den pampiga broöppningen över älven genom fönstret på jobbet!! Trodde det var en hallucination. En bred gata kan väl inte bara lyfta sig!!! I söndags fick vi se hela den här manövern för en ganska liten segelbåt, med hög mast! Det är mäktigt!
 
Sen fikade vi på Stenmagasinet som ligger mitt i älven. God glass och kaffe som vi tog ute förstås. 
 
 
Det tog oss kanske 20 minuter att fika och under tiden kollade vi på den här mannen som fiskade i älven. På den tiden vi satt där så fångade han två gösar, fast satte tillbaka en och behöll en. 
 
Vi pratade med fiskaren. Han hade på I-fiske köpt några meter fiskerätt den dagen och det kostade 200 kr. Det var bättre fiske på kvällen, då kunde han få många gösar, hade fått över 30 stycken kvällen innan, men behöll bara två tror jag, resten måste sättas tillbaka.
 
 
 
Fina Holgers konditori var tyvärr inte öppet, annars hade vi gått dit. Där jobbar vår guddotter Sara  som också är delägare och en god vän, Inger,  här från Sillerud 
 
Säffle kommun har f.ö. en  imponerande hemsida och fb-sida. Man visar ofta trevliga händelser i kommunen, presenterar duktiga företagare, har bilder från fina platser.  Det är alltså inte bara plikter och påbud.
 
Idag blir det en matlagningsdag här hemma. En tjälknöl har stått i ugnen över natten och ska ner i saltlag med vin och kryddor, kött av älg och vildsvin ska skäras och malas, porterstek blir det av innan- och ytterlår från vildsvin och så grytbitar förstås här och där. En rådjurssadel ska tas opp ur frysen och förberedas för äting med goda vänner på torsdag.  Hoppas på regn och rimlig temperatur, annars får AC-n gå baklänges.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback