Matlagnings-dag igår!

Det är ofta rationellt att samla stor-matlagning till en dag, förbereda flera rätter samtidigt och sen frysa in.  Här är vildsvins-kött som har kokat i stark lag till porterstek. Det blir smakrikt med god sås.
 
Tjälknöl gör jag helst på älg. Den står i ugnen över natten 12 - 14 timmar på 75 grader, läggs in frusen,  och sen på morgonen direkt  i mättad saltlag med vin och kryddor 4- 6 timmar. 
 
Några kilo malkött blev det av lika delar vildsvin och älg samt en mindre del fläskkött för att få med lite fett .  Jag mal två gånger och tar med lök i andra omgången. Bra att frysa i platta portionspaket.  Vi test-åt som biffar till kvällsmaten och det blev godkänt. Grytbitar hade jag tänkt få till också men det blev inget som passade till det.
 
Sen blev det som vanligt en hel del hundmat också. Jag är kräsen och skär bort alla senor och allt fett så hundarna får sig ett skrovmål. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback