Testat grönsaker i ugn!

Vi har  inte ofta  lagat till grönsaker i ugn. Det har mest blivit att koka, har vi i stort sett till varje måltid. Nu tänkte jag att vi skulle i alla fall öva lite på ugns-gjort och testa om vi gillar. Det blev en hel del olika; blomkål, broccoli, kål, morötter, palsternacka, lök. Ovanpå det hela olivolja, salt, pepparblandning, rosmarin. I ugnen 25 minuter på 225 grader. 
 
Det blev gott. Fast nästa gång ska jag blanda grönsakerna med olivoljan i skål eller plastpåse, det var svårt att hälla över och få med överallt. Ska nog också lägga ut grönsakerna i en större form så de inte ligger så tätt.  Palsternackan och kålen blev godast tycker jag men det är ju favoriter annars också.
 
Resten av måltiden blev rökt rådjurslår och potatisgratäng. Gratängen ser inte så aptitlig ut, den har varit fryst. Men den smakar bra med lite ny grädde och ugnsvärmning.  Rökt och gratäng passar bra ihop.
 
 De här glasformarna använder jag till allt numera, fungerar i frys, kyl,  och på bord, en del av dem går bra i ugn också.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Du har ju själv insett det men det är väldigt viktigt att grönsakerna inte ligger för tätt. Jag tycker att jordärtskockor blir väldigt gott också. Ett tips är att slänga på en kvist romanticatomater också. Det gillar vi!

Svar: Tack för tips!
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Jag körde 1 sötpotatis , några potatisar i klyftor , paprika, rödlök, palsternacka och morötter sist gång
+lite raps och olivolja och kryddade med timjan och flingsalt 225 gr ca 30 -45 min , rör om någon gång under tiden , blir så gott , passar till allt , lax , kött , kyckling och så serverar jag en inlagd råkostsallad typ pizzasallad till

Svar: Tack för tips!
Inga Magnusson

2021-01-25 @ 22:20:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback