Rådjur har gått i skidspåren!

När jag tog rundturen på skidorna idag så såg jag mycket spår av rådjur. De har varit lite lata och gått i skidspåret också i natt.
 
 
De har krafsat bort snön för att komma till mat, men det ser inte ut som om de fått så mycket. Så idag hämtade vi foder att stötta dem med, ensilage och krossad spannmål, hos våra snälla arrendatorer. Det finns här på Liane tillgängligt att hämta för medlemmar i Harnäs viltvårdsområde.
 
 
Som vanligt så är det bönder och jägare som hjälper rådjuren när det blir bister vinter och de inte kommer åt maten. Så har det varit varje år så länge jag kan minnas. Rådjur är ju egentligen en art som har svårt att klara det svenska klimatet, de behöver hjälp när vintern är som värst, klarar sig bra resten av året.  Men vi ser inga stöd-insatser från några djurrättsorganisationer, från WWF,  Naturskyddsföreningar eller några andra som säger sig värna de vilda djuren.  Och det trots att de får pengar från jägarnas statliga jaktkort för att bedriva viltvård genom den s.k. Viltvårdsfonden.  Det är som sagt bönder och jägare som ställer upp, både med foder och med arbetet att lägga ut det på rätt platser. Den insatsen är stor i hela Sverige men syns sällan i media. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback