Nya besök vid foderautomaten

Först kom en ensam råget. Hon var kraftig och fin, åt på ensilage och kross. Tror hon har varit här förut
 
Sen blev hon som orolig, kollade, vädrade och lyssnade åt skogskanten. Jag tror att hon hörde bocken komma, han var grinig på henne igår och föste undan henne. Hon gick snabbt från foderplatsen åt andra hållet.
Bocken klev fram snabbt, vädrade lite åt det håll som geten försvunnit, som om han ville kolla att hon hade gått, sen började han äta ensilage och kross. 
Det är inte samma bock som vi hade här för några dagar sedan. Den hade hornutväxt i olika storlek, det ena var rejält större än det andra. Den här har hornutväxt i samma storlek. Han var liksom geten kraftig och välväxt. Rådjuren har inte behövt svälta. Det är mycket foder utlagt runt omkring och när det behövs finns mer att hämta här på Liane. Vi har hämtat hos våra arrendatorer Bröderna Jakobsson på Guterud. Bygdens jägare dvs Harnäs Viltvårdsområde, har  betalat en symbolisk slant för det. Vi får hämta mer om det behövs. Det är som vanligt jägare och markägare som står för arbete och resurser i stödutfordringen  av det vilda när det behövs.  Vi ser inga balkongbiologer i den här branschen.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback