Gårdagens skidåkning och hundpromenad

Roland ägnade ju gårdagen åt toppjakt på tjäder och rådjursutfordring, medan jag åkte skidor och promenerade. Roland har ju lagt spår upp mot Litorpet, förbi Liane, till Lilycka, ut på Smörhôlera flera varv och bort mot Signebyns skola. Igår var vi flera som åkte så spåren blev väldigt fina.  Jag tog en tur på Smörhôlera, platt och bra för mig som inte har något fäste på skidorna.  Det var en hel del djurspår, mest rådjur. Men det här liknade inte riktigt dem, tog bild och frågade Roland sen. Jo, det var fälthare. Det är inte så lätt att känna igen deras avtryck. Det är mycket smalare än skogsharens och går djupare. Bl.a. därför har de svårt att överleva rejäla vintrar här. Den svenska skogsharen har breda platta fötter och går som ovanpå snön.
Igår morse var det strax under -20 grader men blev alltså varmare under dagen när solen varit uppe ett tag, så där - 13. Det funkar.
 
En av stavarna har nu helt gett upp, måste nog investera i nya. ;- ) Fast nu kanske skidsäsongen snart är över. Idag söndag är det bara ett par minusgrader. Redan på måndag kan det bli på plus och onsdag regn. Synd! Det har varit så fina dagar med snö och solsken.
 
Efter skidåkningen gjorde jag och Seffrin en promenad till sjön. Nu ligger förstås is och snö i hela viken. Men det är lömskt. Det lade sig tidigare ett tunt islager och ovanpå det snö som isolerade mot den starka kylan.  Där håller alltså  inte isen bra för vare sig människor eller djur, men är vackert att se på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback