Tystnaden var kompakt idag!

Vi bor verkligen på en tyst plats, inga flygplansleder, inga stora vägar, inget samhälle nära. Vi har haft tyska sommargäster som sagt att de sover 12 timmar per dygn när de är här,  för inget väcker dem, sånt händer inte i Tyskland.
 
Idag var det ännu tystare än vanligt. Den starka kylan  de senaste dagarna har stelnat allt, vattnet i bäckarna bildar trappor av is, hörs inte, inget vågskvalp i sjöarna. På träden finns snö som dämpar. Idag var det heller ingen vind, inte minsta vindpust.  Det var nästan som att man kunde ta på tystnaden, så kompakt var den. Jag stannade och lyssnade ibland! Ett märkligt fenomen är det i vår moderna samhälle. 
 
Jag gick med tax Seffrin någon timme. Han trivs med alla nya djurspår som kommit efter nattens snöfall.
Rådjuren har mumsat på foderplatserna i skogen  nu på morgonen.
 
För vi har fått lite ny snö, i alla fall så där 5 cm. Och det blir genast ljusare och vackrare. I morgon ska det bli ännu mer och lite till på torsdag enligt prognoserna. Sen är det klippt med vintern, bara plus och regn framöver. Men ett par vackra dagar till får vi, bara att njuta av dem.
 
Roland var på jakttur idag med Disco, det går nu tack vare nysnön. Och sen belönade vi oss med en god förrätt till lunch, stekta hjärtan med mjukost och löjrom  från TV + semlor, är ju fettisdagen! Fast ingen äter väl fettisdagsbullar i varm mjölk längre. Minns att vi hade det när jag var barn, så hemskt med mjölken som svalnade och skinnade sig. Semlor är bäst, med kaffe!

Kommentarer
Postat av: Lena Nygren

Precis! Så var det, semla eller fastlagsbulle/fettisdagsbulle, kommer inte ihåg vad vi sa, men inte semla i varje fall, med mjölk! Gillade faktiskt det, bara farmor inte hällde mjölken över grädden! Har gjort några lama försök på senare år, men har konstaterat att enbart semla till en kopp kaffe är bäst! Mums!

Svar: Smakade säkert bra med mjölk men det blev alltid skinn på den när den kallnade och det var så hemskt, hängde i skeden!
Inga Magnusson

2021-02-18 @ 13:31:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback