Så vackert vid sjön idag!!

Och varmt var det, nästan sommarvarmt. + 10 grader i skuggan och betydligt mer i solskenet som flödade ner från himlen hela dagen. Det var en överloppsgärning med täckbyxor och täckjacka som jag hade. 
 
Tax Seffrin och jag gick ner till sjön förstås. Det finns is kvar men man ska nog inte ge sig ut på den. 
 
Ett trettiotal änder kurade på iskanten vid årose, alltså där älven rinner ut i sjön.  Jag såg  havsörnen segla omkring högt uppe luften man hann inte få en bild. Det häckar ett par i den andra delen av Östra Silen och de tar en tur hitåt ibland
 
I viken finns en vase,  en rishög som ska sjunka till botten sen när isen smälter. Den gynnar fisket genom att småfisk gömmer sig i den och det lockar dit stora fiskar också.  Det ligger några såna här på isen i Östra Silen nu i väntan på att isen ska smälta. Vase heter nog något annat på rikssvenska men jag har glömt vad.
 
På hemvägen fick jag sällskap av en god vän. Så uppskattat att få någon att prata med en stund. Vi lever ju väldigt isolerade från omvärlden. Vi shoppar till exempel inte utan skickar efter. Ett paket kom till brevlådan igår, ett idag och ett till Ica Sillerud. Och vid affären kommer personalen ut med paket till bilen, man behöver inte gå in. Jag har idag fått mina odlingspåsar och en växtlampa. Spännande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback