Nostalgi-kyckling och Wermlandsglass blev det igår!

Söndagmiddag ska ju var lite extra. Jag köpte en hel kyckling och lagade till den i ugnen. Lite nostalgi var det för så gjorde vi ju när barnen var små, då räckte en kyckling till oss fem! Men nu hade den inte räckt, blev bara en halv portion över när vi två ätit vår söndagmiddag.  Kycklingarna måste ha blivit mindre sedan dess, så där 40 år sedan! 
 
Fast hel kyckling smakar bättre än bara bröstbitar. Jag pulade in citron, apelsin, rosmarin, dragon och lök i den. Sen blev den förstås öst flera gånger under tiden med blandning av smör, soja, kryddor och annat. Skinnet var kvar, det gillar Roland att mumsa på. Jag hoppar det, men det ger ändå smak åt hela anrättningen. Brynta färska champinioner blev det i såsen som gjordes på hemgjord kycklingbuljong som jag hade i frysen och grädde. Till det delade vi en flaska bubbelvin, Furst Metterich
 
Vi lyxade till det med Wermlands-mejeriers glasstårta. Den är så god, speciellt pekan. Hade tänkt spara den tills vi kunde ha gäster. Men nu ser vi inte ut att bli färdig-vaccinerade förrän framåt slutet april så det lär dröja.  Och vid kylig grillning ute kan vi inte bjuda på glass.  Så nu smaskade vi i oss en halv tårta. Vi får tro att mejeriet här borta i Nysäter finns kvar så köper vi nya till våren.
 
  Under dagen har jag av och till följt den ledsamma rättegången mot Karl Hedin. Hur kan man få plåga en människa så utan att det finns en dom??? Förundersökning och vapenbeslag i snart tre år!! Det finns ingen död varg, inga bevis, inga vittnen. Det finns ingenting mer än möjligtvis en lust från åklagarmyndigheten att ge igen för KHs kritik mot varghanteringen i Sverige. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det finns ju olika storlekar även på kycklingar. Stekt kyckling har vi nästan aldrig numera men när jag var liten var det en vanlig söndagsmiddag. Då räckte den till fyra men vi han inte ha fått speciellt mycket kött var...

Svar: I mitt barndomshem var kyckling vanlig söndagsmiddag, den var rätt dyr att köpa, lite av lyxmat då. Oftare så kokade mamma höna, inte så läckert, rätt segt
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback