Vildsvinsfilé åt vi igår!

Färsk vildsvinsfilé åt vi igår kväll för Roland styckade en gris som hängt några dagar i viltkylen och då passade vi på att ta filéerna, resten hamnade i frysen . Det är ju inte ofta eftersom det blir så små köttbitar av filéerna. Lagom med båda filéerna åt oss. De fick ligga i marinad med rödvin och kryddor någon timme innan. Den ena filén helstekte jag och den andra skar jag upp i bitar för att testa om det blev någon skillnad i smak. Men det blev lika bra tyckte vi, väldigt gott. Vildsvin smakar bra i alla varianter, ska bli spännande att testa som julskinka också
 
Till filéerna gjorde vi ugnstekta rotsaker, en ny favorit. Det är helt enkelt en förpackning av färska soppgrönsaker i butiken; selleri, palsternacka, morötter, lök och så ett par potatisar till det. De skalades och delades först, fick ligga i matolja ett tag innan, sedan i ugnen på 225 grader 20 minuter. Flingsalt på före servering. Såsen till detta blev förstås kantarellstuvning och så vanliga grönsaker till. 
 
Till efterrrätt på detta fredagsmys blev det bakelser från Broms café som jag inhandlat tidigare under dagen, vi delade på en Greve Spence och en Budapest. 
 
Rödvinet till var förstås Falling feather som är gott och skonsamt för oss som annars får huvudvärk av rödvin.
 
Tänkte att jag skulle få känningar av tredje Covide-vaccinet igår eftersom det var dagen efter, men kände inget. Det enda var att jag vaknade på natten och hade ont i den armen som fått sprutan. Men det var borta på morgonen. Skönt att det är klart.
 
Idag blir det älgjakt här på Harnäs vvo, det är efterjakt på två djur tror jag. 
 
Jag rensade upp vildsvinsköttet innan det hamnade i frysen, vaccat i lagom stora portionspåsar. Resterna försökte vi ge hundarna, men ingen av dem äter vildsvinskött rått, inte dunkern, inte hamilton, inte taxen. Märkligt, för annat rått kött äter de glupskt. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så gott det lät. Vi gör ofta rotfrukter i ugnen men använder färska. Jordärtskockor är en av favoriterna just nu.

Svar: Det här är också färska rotfrukter. De är kanongoda!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback