Vi gjorde enkel och traditionell julmat!

Det blev som det brukar bli, fast det var bara vi två, enkelt men traditionellt. Här är alltså Jansson, vanlig skinka, vildsvinsskinka, kokt potatis, ägg, tonfisk, lax, sylta, sill, grönsallad och fruktsallad.
 
Prinskorv som grisar (har vi alltid haft så) och egna köttbullar på älg.
 
Jansson gjorde vi på ett nytt sätt, brynte löken först. Det är en idé från Mannerström. Det blev gott, kommer vi att fortsätta med.
 
Vildsvinsskinkan blev en höjdare. Vi lät röka den, näta den och griljera. Det var perfekt! Så kommer vi att göra nästa år också!  Läste på fb att någon hade valt att göra tjälknöl först på vildsvinsskinkan och sen griljerat, alltså inte rökt. Borde också bli gott
 
Det känns festligt att duka fint även om vi bara är två vid bordet. 
 
Det blev med den gamla Wallentin-servisen. Vi har alltid kallat den så. Det är en fullständig service med massor av tallrikar och assietter i olika storlekar och mängder av uppläggningsfat. Min mamma fick den 1945 när hon gifte sig, av fru Wallentin som hon jobbat åt. Den går bra att diska i maskin , med bara vatten, inget diskmedel. 
 
Under dagen hade vi skype - kontakter med flera vänner, barn och barnbarn. Fint att kunna se när barnbarnet i Seattle öppnade julpaketet. Det hann fram i år. Vi hade tur med gåvorna, de blev populära.

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Traditionell julmat kan vara gott ibland! Vi åt det tidigare i december (och har sedan åtit julskinka på mackan varje mlorgon) så på julafton fick det bli annan mat ;) Önskar en fortsatt fin jul!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback